Staalname

Veiligheid eerst. 

Staalname

Een correcte analyse begint bij een nauwkeurige staalafname. Het afgenomen staal moet representatief zijn aan het te onderzoeken materiaal. Een aanbevolen grootte van het staal is minstens 3 bij 3 cm.

Afhankelijk van het te onderzoeken materiaal is er mogelijk meer monsterafname nodig of zijn er specifieke richtlijnen die gevolgd dienen te worden.

Zo moet een monsterafname van buisisolatie in het midden van de buis gebeuren, en niet aan het uiteinde, en tot op de drager. Indien het om een staalafname van vloerbekleding gaat, dient er ook steeds een staal van de gebruikte lijm genomen te worden. 

Onze asbestdeskundige kan bij u langskomen om met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en staalname-materiaal de verdachte materialen te bemonsteren. 

U kan ook zelf een monster van een asbestverdacht materiaal nemen, dubbel verpakken en naar ons toesturen ter analyse. 

ABL Asbestlabo analyseert uw materiaalmonsters met polarisatiemicroscopie (PLM) en biedt u met meer dan 25 jaar ervaring een kwaliteitsvolle service. 

Vragen over onze diensten?

Contacteer ons!

Ontdek op welke manier ABL Asbestlabo u tot dienst kan zijn. Neem vandaag nog contact op om het volledige aanbod te ontdekken en uw afspraak in te plannen.